Over B&B Italia-plaza

B&B Italia Plaza is een onmisbaar onderdeel van Berden Wonen. De wereld van designmeubelen is continu aan trends onderhevig en populaire en innovatieve designmerken weten ons telkens weer te verrassen met aparte bijzondere ontwerpen en technologische hoogstandjes. B&B Italia doet dit keer op keer. Het ene B&B Italia designmeubel is nog mooier dan het andere en B&B Italia Plaza is zeer trots dat we dit topmerk aan u mogen aanbieden.

B&B Italia Plaza volgt de trends in designmeubelen op de voet. Dit Italiaanse topmerk onderscheidt zich door prachtige designs, die niet alleen mooi zijn, maar ook optimaal comfort bieden. Afgezien van alle trends is de keuze voor een designmeubel erg persoonlijk, en over smaak valt niet te twisten. Kijk gerust op B&B Italia Plaza rond, neem contact met ons op voor meer informatie en als u uw keuze heeft gemaakt, bestel dan uw B&B Italia topstuk.


Over B&B Italia

Al sinds 1966 weet B&B Italia zich als producent van designmeubels te onderscheiden van de concurrentie. Twee kenmerken zijn hierbij, tot de dag van vandaag, doorslaggevend:

 • B&B Italia innoveert.
  Waarmee B&B Italia al 50 jaar prestigieuze prijzen wint en liefhebbers verrast.
   
 • B&B Italia onderneemt.  
  Dit zorgt ervoor dat B&B Italia kosteneffectief en met een duidelijke visie zorgt dat designprocessen altijd op de eerste plaats staan.


Visie en filosofie B&B Italia

B&B Italia werd in 1966 opgericht door Piero Ambrogio Busnelli. Busnelli realiseerde zich vanaf het begin dat ambitie en gericht ondernemerschap hand in hand horen te gaan. Hiermee ging Busnelli in tegen ambachtelijke en familiaire organisatiestructuren die meubelbouw-bedrijven traditioneel kenmerkten. B&B Italia profiteert al snel van deze duidelijke visie en sleept met zijn bijzondere meubelontwerpen al snel prijs na prijs in de wacht. B&B Italia producten hebben op deze manier zeer duidelijk en wereldwijd bijgedragen aan de identiteit en het succes van Italiaans design.

Het sterke ondernemerschap van Busnelli is perfect in balans met de innovatieve draai die de designers aan B&B Italia producten geven. B&B Italia werkt hierbij altijd met een kwartet aan waarden dat elk iconisch B&B Italia productontwerp kenmerkt:

 • Creativiteit
 • Innovatie
 • Industriële know-how
 • Research & Development


Iconische B&B Italia ontwerpen

Van de B&B Italia Coronado fauteuil uit 1966, ontworpen door Afra en Tobia Scarpa tot de B&B Italia Bend Sofa uit 2010, ontworpen door Patricia Urquiola, B&B Italia trekt designers aan die altijd een revolutionair, functioneel en vooruitstrevende ontwerp afleveren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de B&B Italia Lombrico, een modulaire sofa die in 1967 op de markt kwam. De B&B Italia Moon System sofa die opvalt in huis maar ook zeer geschikt is voor hotels en bedrijven die zich willen onderscheiden. Ook de B&B Italia MART fauteuil en de fantastische B&B Italia serie UP fauteuils en banken (1969)  geven B&B Italia en zijn ontwerpers een zeer krachtig en innovatief karakter.


B&B Italia vandaag de dag

B&B Italia speelt op een zeer bijzondere wijze in op alle hedendaagse omstandigheden. Zowel economisch als ecologisch, door de innovatieve drive van het meubelbedrijf raken B&B Italia ontwerpen altijd aan de actualiteit.

Kijk op uw gemak rond in onze B&B Italia webshop; B&B Italia Plaza, en geniet van het unieke design van dit Italiaanse topmerk!